Praktinės OPC žinios


Paruošta pagal Anne Simons knygą "Moterys gyvena ilgiau su OPC"



100% natūralus: OPC apsaugo kiekvieną ląstelę

Natūralūs maisto papildai - bio yra geriami. Jie patenka į kraujotaką ir iš ten transportuojami į visas kūno ląsteles. Maisto paskirtis yra tokia: kiekvieną kūno ląstelę aprūpinti reikalingomis maistininėmis medžiagomis.
1977 metais profesorius Masquelier darė OPC biologinio prieinamumo tyrimus paprastu metodu: jis įdėjo radioaktyviųjų izotopų, gautų iš vynuogių sėklų OPC pelėms. Vėliau pelėms buvo daromas rentgenas. Tokiu būdu radioaktyvus OPC "galėjo būti lokalizuotas ir matomas. Galima buvo matyti, kad visi audiniai buvo praturtinti OPC. O ypač tie, kuriuose yra gausu baltymų amino rūgšties prolino, t.y. jungiamojo audinio, sausgyslėse, kremzlėse, plaučiuose, bronchuose, kepenyse, inkstuose, antinksčiuose, blužnyje, aortoje, širdyje ir kituose raumenyse, taip pat kraujo ląstelėse ir plazmoje.

Per kelias minutes, OPC "yra transportuojamas į visus organizmo audinius ir pasiekia aukščiausią koncentraciją po 45 minučių. OPC yra 100% natūralus, tai reiškia, kad kiekviena OPC molekulė prisitvirtna prie mūsų kūno ląstelių. Kai jūs valgote - viskas ateina į organizmo ląsteles.
Įdomu tai, kad profesorius Masquelier atliko bio prieinamumo testą lygiagrečiai su bioflavonoidų rutinų testu. Ir štai rezultatai: buvo nustatyta, kad rutinas pasiekė tik žarnyną, kur jis buvo sunaikintas žarnyno bakterijos. Todėl, kad rutinas yra ne "bio", taip pat negali būti vadinamas "bio" -flavonoidom. Skirtingai negu OPC, dauguma jų yra vadinami bioflavonoidais nėra biologiški. Jie yra vadinami panašiai. Klasifikacija flavanoliai (OPC) ir flavonoidai yra labai panaši ir dėl to galima lengvai supainioti.

Kuriuose augaluose yra OPC?


OPC yra beveik visuose augaluose: lukštuose, žievėse, šerdyse, šaknyse ir žaliuosiuose lapuose. Jis priklauso imuninei augalų sistemai. Jo užduotis- apsaugoti deguonies oksidacijos bakterijas (žr. skyrių »Imuninės sistemos stiprinimas ").
Viena profesoriaus Masquelier studentė Marie-Claire Dumon 1990m. nustatė OPC 500 skirtinguose augaluose. Ji rado didelį OPC kiekį žievėje, žieduose, ir medžių vaisiuose, tokiuose kaip pušis, beržas, kaštonas, ąžuolas, liepa, gudobelė, kiparisas ir kt. Taip pat uogose, riešutuose, avokaduose, obuoliuose, kakavos pupelėse ar vynuogėse.
Toliau pateikiami keleta kiekių pavyzdžių iš Jungtinių Valstijų žemės ūkio departamento (USDA, iš „Naudingos svetainės“): jie yra suapvalinti miligramais, kurių kiekvienas yra 100 g. 
Priklausomai nuo partijos ir brandumo laipsnio, OPC lygiai skiriasi.
Obuoliai „Gala“, žali, nulupti - 37 mg
Banan
ai - 3 mg
Mėlynės, neapdorotos - 32 mg
Spanguolės, žalios - 91 mg
Vynuogių sėklos, neapdorotos -1069 mg
Pekan
o riešutai - 170 mg
Žemės riešutai, neapdoroti -130 mg
Žemės riešutai, skrudinti aliejuje, sūdyti -11 mg
Kakavos pupelės - 4308 mg
Perdirbtuose ir nuluptuose vaisiuose yra žymiai mažiau OPC. Vaisių sultyse yra daug mažiau OPC nei pačiuose vaisiuose. Pieniškame šokolade yra daug mažiau OPC nei juodame šokolade.

Kodėl raudonasis vynas turi tiek daug OPC


Ypatingai daug OPC yra raudonąjame vyne. OPC kiekis priklauso nuo vyno rūšies. Stalo vynų - 50 mg/100 ml. Ypatingiuose vynuose OPC gali būti dešimt ar daugiau kartų. Tai priklauso nuo gamybos proceso. Tradicinėje raudonojo vyno gamyboje presuojami vaisiai ir bent dvi savaites paliekami kartu su skysčiu talpykloje. Vaisių skūra ir sėklos tuo metu palaipsniui tampa skysčiu. Po
filtracijos, jame yra didelis kiekis OPC ir spalvų pigmentai, esantys raudonųjų vynuogių žievėje. Kuo tamsesnis vynas, tuo daugiau OPC jame yra.

Maistas ar vaistas?


OPC yra ir maistas, ir vaistas. Prancūzijoje kur OPC pirmą kartą buvo atrastas profesoriaus Masquelier, tai yra licencijuotas vaistas. Jis yra skiriamas gydytojų ligoniams sergantiems kraujagyslių ligomis. Tačiau Prancūzijoje jis taikomas ribotai. Kadangi nedaug gydytojų ir vaistininkų Prancūzijoje žino, kad OPC yra stiprus antioksidantas ir todėl gali apsaugoti nuo hipertenzijos, širdies ir kitų infarktų, alergijų ir kitų problemų.
Profesoriui Masquelier prireikė daugiau nei dviejų dešimtmečių atrasti antioksidantą.
OPC yra daugiau nei tik vaistas. Mes turime galimybę naudoti OPC kaip vaistą arba kaip maisto papildą, kuris apsaugoja mūsų ląsteles nuo laisvųjų radikalų, kurie inicijuoja destruktyvius procesus.

Ar reikia maisto papildų nors ir sveikai maitiniesi?


Jei mūsų organizme reguliariai yra vitamino C trūkumas, galima susirgti įvairiomis ligomis. OPC turintis maistas yra puiki apsauga prieš įvairias ligas. Tačiau nepamirškite, kad OPC yra augaluose tokiuose vietose, kurios yra nedažnai vartojamos, pavyzdžiui, žievėje, šaknyse arba sėklose. Daugelis žmonių valgo be sėklų vynuoges, nes taip yra skaniau. Be to, priežastis, kodėl prekybos centruose pirktuose vaisiuose nėra OPC OPC randama tik pilnai ant krūmų ir medžių sunokusuose vaisiuose. Šiais laikais vaisiai skinami dar žali, o paskui jie yra dirbtinai nokinami po ilgo transportavimo. Net jei jie ir atrodo švieži ir prinokę, OPC juose nėra. Todėl nors ir sveikai maitinantis, OPC naudoti yra būtina, jei norime užkirsti kelią ligoms.

Maisto papildų kokybė


Labai svarbi tema: ar vsada nusiperkame aukštos kokybės OPC produktus? Rinkoje yra šimtai produktų ir nuolat pasipildo naujais, tokiais kaip 90-aisiais pavadinti »Vynuogių sėklų ekstraktas« žinomas JAV daugelį metų, tačiau jie nebuvo aukštos kokybės produktai.
1997 m. viena nepriklausoma Massachusetts laboratorija patikrino dešimtis produktų ir nustatė, kad tik 2 produktai atitinka aukštus profesoriaus Masqueliers standartus. Jie gaminami pagal patentą: ne mažiau kaip 65 proc OPC grynumo ir mažiausiai 85–90 proc. bioaktyvių medžiagų, o likusi dalis - katechinai. Tai yra OPC artimieji giminaičiai, žinomi dėl savo sveikatai vertingo poveikio - žalioji arbata. Profesoriaus Masquelier OPC yra sertifikuotas ir pirkėjas gauna sertifikatą su profesoriaus Masquelier parašu ir nuotrauka.

OPC dozės


OPC dozės patentas - nuo 1 iki 2 mg kilogramui kūno svorio kai Jūs esate sveikas ir norite išlaikyti savo sveikatą. Ligos atvejais galite dozę padidinti reikalingu momentu.
Dozės informacija yra bendro pobūdžio, nesiskiriant nuo lyties, amžiaus, svorio ir savo gyvenimo situacijos. Jums leidžiama būti lankstiems. Kai kalbama apie OPC naudojimą kaip antioksidantą, kuris pašalina laisvųjų radikalų perteklių, apsvarstykite savo gyvenimo būdą, ar daug alkoholio naudojate, kokį darbą dirbate, ar rūkote, ar pakankamai miegate. Nepamirškite, kad oksidacinis stresas yra daug didesnis kai yra šitie veiksniai, nei žmogus, gyvenantis ramiai, be streso, žalingų įpročių.
Įvertinę savo asmeninius poreikius galite nustatyti dozavimo ribas. Pabandykite pirmiausia mažesnę dozę. Išbandykite save kantriai. Kartais jau yra 20 mg minidozių teigiamas poveikis. Daugiau nei 500 mg per parą nėra naudinga.
Visose teigiamose patirtyse reikėtų pažymėti kad nėra išgydymo garantijos kaip, beje ir įprastais vaistais. Kiekvienas kūnas reaguoja skirtingai. Tradicinės medicinos sunkiai gydomos ligos, pvz., atopinis dermatitas nebūtinai išgydomas su OPC, bet tai atsitinka ir yra daugybė išgyjimo rezultatų.


Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Organizmo valymas ląstelės lygyje ir medžiagų apykaitos pagreitinimas

Storosios žarnos valymas