Avietės ir jų nauda


Pasak „Illinois“ mitybos tyrimų centrą (JAV) , šiandien mes žinome kodėl avietės yra naudingos mūsų organizmui. Augalų medžiagos iš aviečių, tokios kaip raudonos spalvos antocianinai ir kiti flavonoidai, užkerta kelią oksidaciniams pažeidimams ir uždegiminiams procesams organizme. Tyrimo vadovo Britt Burton-Freeman teigimu, tokiu būdu augalinės medžiagos ne tik sumažina odos senėjimą, bet ir metabolinį sindromą, tokį kaip aukšto kraujo spaudimą, arteriosklerozę ar diabeto vystymąsi.

Avietėje yra daug nesočiųjų riebalų rūgščių (6,7 g / 100 g uogų), daug vitamino C ir magnio.

Dar 1732 m. Julius Bernhard von Rohn rašė,kad aviečių sultys atgaivina ... ir yra labai naudinga karščiuojant, stiprina širdį.

Paruošimas:
kai kurie ekspertai rekomenduoja avietes plauti šaltu vandeniu, kad pašalintų dulkes arba pesticidų likučius. Kiti ekspertai prieštarauja tai, ir teigia, kad nieko nenuplaunama, o avietės susitraiško. Bet kokiu atveju įvairūs tyrimai rodo, kad avietės retai būna užterštos pesticidais. Idealiai tinka: su jogurtu, varške, vanile ar citrina. Šaldytuve galima laikyti ne ilgiau kaip dvi dienas.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Organizmo valymas ląstelės lygyje ir medžiagų apykaitos pagreitinimas

Storosios žarnos valymas