Avietės ir jų nauda
Pasak „Illinois“
mitybos tyrimų centrą (JAV) , šiandien
mes žinome kodėl avietės yra naudingos mūsų
organizmui. Augalų medžiagos iš aviečių, tokios kaip
raudonos spalvos antocianinai ir kiti flavonoidai, užkerta kelią
oksidaciniams pažeidimams ir uždegiminiams procesams organizme.
Tyrimo vadovo Britt Burton-Freeman teigimu, tokiu būdu augalinės
medžiagos ne tik sumažina odos senėjimą, bet ir metabolinį
sindromą, tokį kaip aukšto kraujo spaudimą, arteriosklerozę ar
diabeto vystymąsi.
Avietėje yra daug
nesočiųjų riebalų rūgščių (6,7 g / 100 g uogų), daug
vitamino C ir magnio.
Dar 1732 m. Julius
Bernhard von Rohn rašė,kad aviečių sultys atgaivina ... ir yra
labai naudinga karščiuojant, stiprina širdį.
Paruošimas:
kai kurie ekspertai
rekomenduoja avietes plauti šaltu vandeniu, kad pašalintų dulkes
arba pesticidų likučius. Kiti ekspertai prieštarauja tai, ir
teigia, kad nieko nenuplaunama, o avietės susitraiško. Bet kokiu
atveju įvairūs tyrimai rodo, kad avietės retai būna užterštos
pesticidais. Idealiai tinka: su jogurtu, varške, vanile ar citrina.
Šaldytuve galima laikyti ne ilgiau kaip dvi dienas.
Komentarai
Rašyti komentarą