Proanthenolis

Paruošta pagal Anne Simons knygas "Das OPC - Arbeitsbuch" ir

Anne Simons, Alexander Rucker " Gesund länger leben durch OPC"
Nuo pat pradžios žmonija svajojo kuo ilgiau išlikti jauniems. Dabar mes žinome, kad mūsų genetinis kodas yra skirtas maždaug gyventi 120 metų. Tačiau kas sugeba pasiekti šitą amžių? Jau dabar akivaizdu, kad mūsų amžius gali būti ilgesnis. Kitais žodžiais tariant, mes senstame greičiau nei turėtume. Gamta mums duoda galimybę sulėtinti senėjimo procesą ir būti sveikam net ir senstant - OPC (oligomeriniai proanthocyanidins). Šios molekulės yra daugybėje augalų, ypač žievėje , lapuose, sėklose. 
Daugelio žmonių ligos prasideda dėl ląstelių riebalų oksidacijos. Su OPC pagalba galima apsisaugoti nuo pernelyg didelės oksidacijos, todėl taip galime prailginti gyvenimo trukmę.

OPC padeda nuo daugelio ligų ir sutrikimų: uždegimų , širdies ir kraujagyslių sutrikimų, odos ligų, aukšto kraujospūdžio, dantų ėduonio, hemarojaus, sulaužytų kaulų, aukšto cholesterolio, alergijų, kraujotakos sutrikimų, sporto traumų, akims....sąrašas ilgas ir įvairus.

Tai nėra magija! Tai pagrįsta moksliškai po ilgų tyrinėjimo metų.
Išbandyk pats ir gauk savo rezultatą!
 Anne Simons savo knygoje "Sveikas ir ilgas gyvenimas su OPC" rašo: "Pirmą kartą  1998m išleidus knygą OPC nebuvo žinomas Vokietijoje. Dabar daugiau ir daugiau žmonių naudoja OPC. Tai tapo normalu daugeliui žmonių.
Pagal statistiką širdies ir kraujagyslių ligomis mažiausiai serga tie, kurie raudoną vyną geria reguliariai valgio metu, net jeigu ir gyvenimo būdas nėra labai sveikas.
Kodėl raudonas vynas gali sumažinti riziką širdies ir kraujagyslių ligų ir kitų negalavimų? Kitaip tariant, raudonajame vyne yra daug OPC.
Pirmas patentas užregistruotas pagal originalią formulę Proanthenols ir pavadinimas OPC buvo išrastas 1948m. Prancūzų mokslininko Jacques Masquelier ištyrinėjus arachisų odelę.
1950m. atrastas OPC vynuogių kauliukuose, citrinos žievelėje (baltoje jos dalyje), pušies žievėje Prancūzijos profesoriaus Jacques Masquelier Prancūzijoje buvo paskelbtas kaip narkotikas.
Prancūzų profesorius farmakologas Jacques Masquelier ištyrė OPC, kaip iš augalų gaunamą ir labai koncentruotą OPC gali įsisavinti mūsų organizmas. OPC paprastai išgaunamas iš vynuogių kauliukų ir pušų žievės. OPC maisto papilde pagamintame  pagal profesoriaus Jacques Masquelier patentuot1 metodą yra bent 85-90% biologiškai aktyvių medžiagų, ne mažiau kaip 65% gryno OPC.
Proanthenolis   - yra galingas antioksidantas, kuris suriša laisvuosius radikalus. Buvo įrodyta, kad stresas, nesubalansuota mityba ir žalingas laisvųjų radikalų aktyvumas neigiamai veikia žmogaus sveikatą, pagreitina senėjimo procesus ir sutrikdo medžiagų apykaitos procesus ląstelėse.
Mūsų organizme kraujas keliauja kraujagyslėmis ir limfinėmis kraujagyslėmis, įskaitant kapiliarus. Jei jos tampa akytomis, skystis patenka į aplinkinius audinius, o deguonies ir maistinių medžiagų negalima transportuoti į ląsteles. Dėl to gali pasireikšti įvairūs sutrikimai ir netgi ligos, kaip pvz.: edema ("Edema" yra medicininis patinimas. Kūno dalys išsipūtę nuo sužalojimo ar uždegimo. Jis gali paveikti mažą plotą arba visą kūną.), limfos skysčio kaupimasis, venų sutrikimai, išsiplėtusių kraujagyslių skausmai ir sunkumo skausmas kojose, kraujotakos sutrikimai, venų varikozė, net hemarojus. Jau nekalbant apie ligas, kaip širdies priepuolis, insultas, ir daugelį kitų.
Šio produkto koncentracija - 100 kg 300 procentų grynumo OPC yra 100kg vynuogių sėklų ar 300 kg pušies žievės. Tai yra 100-300-1 koncentracija.

OPC ir vitaminas C sustiprina vienas kito veikimą!

Tai reiškia, kad OPC kartu su vitaminu C ne tik saugo kraujagysles, jungiamąjį audinį, raumenis, sausgysles, odą ir kaulus, bet taip pat pagreitina įvairius gijimus kai įvyksta sužalojimas. Proanthenolis padeda: sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje, lėtina senėjimo procesą, reguliuoja širdies ir kraujagyslių sistemą, didina kraujagyslių elastingumą ir normalizuoja kapiliarų pralaidumą (įskaitant tinklainę), insulino gamybą, suriša laisvuosius radikalus, apsaugo nuo streso, didina ištvermę ir pagreitina atstatymo procesus, gerina koncentraciją ir atmintį.
Anne Simons savo knygoje rašo, " prieš daugelį metų,  kada aš pradėjau naudoti OPC , aš buvau labiau nei nustebusi pastebėjusi, kad po mėnesio mano oda pasidarė lygesnė, sumažėjo raukšlių. Taip pat pastebėjau, kad  man reikia mažiau kremo veidui, atsisakiau kūno losjono. Visiškai nenaudoju rankų kremo. Tai yra todėl. kad OPC išsaugoja kologeną. Po metų aš pastebėjau antrą, daug rimtesnį pokytį. Kadangi aš kentėjau nuo rimtų dantenų ligų, kurios "valgė" mano žandikaulio kaulą, nors aš intensyviai gydžiau savo dantis. Dantenos kraujuodavo pastoviai.  Vieną dieną, padarius rentgeno nuotrauką, paaiškėjo, kad prarasta kaulų masė atsinaujino. Kas iš pradžių atrodė paslaptinga, pasirodė tai dėl OPC poveikio. Nuo to laiko, kai aš naudoju OPC, aš nesergu jokiomis ligomis. Netgi peršalti aš nebijau. Jei mano dantenos patinsta dėl streso , aš paprasčiausiai keletą dienų naudoju didesnę dozę OPC, ir viskas praeina. "
Vitaminas C tirpsta vandenyje, todėl neįmanoma jo perdozuoti - perteklius pasišalina iš organizmo su šlapimu.

Kada OPC ir vitamino C neužtenka?

Kalbant apie dantenų kraujavimą, tai yra būdinga jūrininkų liga. Jie ilgą laiką praleidžia jūroje be šviežio maisto. Dėl to trūksta kalogeno. Pradžioje dantenos pradeda kraujuoti, paskui dantys pradeda klibėti, ir galų gale iškrenta.
Kadangi kalogenas yra visame mūsų kūne, jo trūkumas pasireiškia neteisingu kaulų sujungimu, žaizdomis, kurios negyja, audinių suskaidymu.

Netgi teisingai ir sveikai maitinantis, galima turėti sveikatos problemų. Požymis apie tai gali būti padidėjęs nuovargis, jei jums dažnai kraujuoja dantenos kada valote dantis, jei lengvai atsiranda dėmės ant kūno "fanarai" (tai buitinis žodis, vartojamas šnekamojoje kalboje) , jei labai pavargęs jaučiatės vakare, netgi nedirbę sunkaus fizinio darbo. Jei rankose ir kojose vasaros karščių metu kaupiasi vanduo,  jei tinsta kojos vakare, kraujuoja jūsų ragenos - tai simptomai, kurie rodo, kad jūsų kraujagyslių sienelės yra silpnos ir per daug jautrios.

Tuomet jūs galite tai ištaisyti, naudojant vitaminą C ir OPC. Vartojant OPC su vitaminu C, gauname tokį rezultatą kaip naudojant 10 kartų daugiau vitamino C.

OPC + vitaminas C neįtikėtinai stipri organizmo apsauga.

OPC ir grožis

Kadangi OPC apsaugo ir išsaugoja kolageną ir elastiną, kurie mūsų odai suteikia elastingumą ir lygumą. Tai atsispindi mūsų sveikatoje ir išvaizdoje. Pats panaudojęs OPC tu pamatysi  ir turėsi savo rezultatą kai tau reikės naudoti mažiau kremo veidui, kūnui, ir kai draugai nustebs: "Tu atrodai jauniau ir jauniau ". Ir tai nebus tiktai tuščias komplimentas. Beje, oda be raukšlių -tai atspindi jūsų odos būklę. OPC padeda išlaikyti audinius ir organus jaunais.

Kūno apsauga

Gamta suteikė žmonijai DOVANĄ -OPC.

1. OPC apsaugo ir išsaugoja kalogeną ir užkerta kelią jo išeikvojimui.
2. OPC neutralizuoja laisvuosius radikalus. Turint omenyje, kad OPC ypatingai su vitaminu C saugoja ir išsaugoja kalogeną, kuris randamas visame mūsų kūne, gali turėti teigiamą poveikį daugelyje skirtingų vietų: kojų raumenyse, rankų sausgyslėse, veido odoje, kraujagyslėse vedančiomis į širdį, prijungiamojo audinio šlaunyse...OPC veikia kur yra kalogenas - tai yra visame mūsų kūne.
Saugodamas ir išsaugodamas kalogeną OPC užkerta kelią tempimui, hormanizuoja sausą ir neelastingą odą daro elastinga. Lankstesniais rankų ir kojų pirštus, o pažeistiems raumenims ir kaulams užgyti greičiau.
Taigi OPC, kuris laikomas vitaminu P, yra reguliariai reikalingas organizmo apsaugai ir išsaugojimui knygoje ("OPC ilgam ir sveikam gyvenimui") nagrinėjama vitamino P reikšmė detaliau.

Galingiausias augalas OKSIDANTAS

Profesorius Jacques Masquelier atlikdamas savo išsamius mokslinius tyrimus nustatė, kad OPC ne tik apsaugo mūsų kraujagysles, bet turi dar vieną reikšmingą poveikį. Proantocianidai iš vynuogių sėklų yra patys stipriausi biologiniai oksidantai atrasti iki šiol,kurie suriša laisvuosius radikalus, beveik 20 kartų stipresni nei vitaminas C ir 40-50 kartų stipresnis nei vitaminas K.
Antioksidantai yra analogai destruktyviems laisviesiems radikalams. Laisvieji radikalai susidaro dėl streso, radiacijos veikimo, likusių nitratų ir nitritų maisto produktuose, dėl toksinų - aplinkoje, kuriais mes kvėpuojame, vandenyje - kurį mes geriame ir maiste, kurį mes valgome.
Laisvieji radikalai - tai nestabilios molekulės, kurios ardo ląstelių sieneles, reaguoja su DNR paveldima informacija ir sukelia įvairias mutacijas bei sveikatos problemas. Mūsų organizmas ne visada spėja nukenksminti laisvuosius radikalus ir jų padaryta žala kaupiasi. Proceso, kuris vadinamas oksidacija metu ir susiformuoja laisvieji radikalai. Oksidacija yra įprastas medžiagų apykaitos procesas.
Kas yra antioksidantai? Tai -junginių grupė, kovojanti su laisvaisiais radikalais. Antioksidantai atiduoda jiems savo elektronus ir taip neutralizuoja laisvuosius radikalus, apsaugodami nuo žalos kitas ląsteles. Antioksidantai nukenksmina laisvuosius radikalus ir šie pasišalina iš organizmo, nespėję jam pakenkti.
Slopindamas lipidų peroksidacijos reakciją, proanthocyanidai mažina širdies ir kraujagyslių ligų vystymąsi bei arterosklerozinių plokštelių susidarymą, taip pat varikoze išsivysčiusių venų riziką. Jie užtikrina įprastą kapiliarų pralaidumą, kuris yra labai svarbus diabetinei retinopatijai (dėl kurios atsiranda aklumas). Proanthocyanidai sumažina kraujagyslių trapumą ir padidina audinių elastingumą. Be to, jie užkerta kelią dideliam histamino susidarymui ir užkertamas kelias alerginių reakcijų ir onkologinių ligų vystymuisi.

Apskaičiuota, kad žmogaus ląstelę veikia deguonies radikalai 10 000 kartų per dieną. Nenuostabu, kad dėl to nyksta imuninė sistema ir kūnas suserga. OPC apsaugo nuo pavojingų deguonies radikalų. Taip jie ne tik apsaugo ligų vystymąsi, bet taip pat gali sustabdyti ligos procesą arba net atvirkščiai - laisvieji radikalai veikia visur. Laisvieji radikalai puola kūno imuninę sistemą. Jie pagreitina audinių degeneraciją ir taip pagreitina senėjimo procesą. Ir jie iššaukia daug įvairių rūšių ligų ar pagreitina jų procesą, pvz.:

Laisvieji radikalai sukelia šias ligas:

- kvėpavimo takų ligas

-širdies ir kraujagyslių ligas

-aukštas cholesterolis

-artesklerozė

-vėžys

-kraujagyslių ligas

-aukštas kraujo spaudimas

-diabetas

-cistinė fibrozė

-uždegimai, pvz.: hepatitas

-organinė smegenų liga

-inkstų nepakankamumas

-reumatorinis artritas

-Alzheimerio liga

-Parkinsono liga

-katarakta

-imuninis nepakankamumas

-nuovargis

-insultas

-širdies infarktas

Priežastis, kodėl OPC padeda kovoti su šiomis ligomis, kurios taip skiriasi viena nuo kitos, gali suprasti net neprofesionalas. Anne Simons  tai išsamiau pristatė savo knygose, paaiškindama, kaip OPC dirba tam tikrų ligų, tokių kaip kompleksinė uždegimo ir alergijų sąveika arba tarp cholesterolio šalinimo, aukšto kraujospūdžio ir arteosklerozės, veikimą. Šitos ligos visada prasideda nuo laisvųjų radikalų agresyvių deguonies molekulių.
OPC yra neįtikėtinai stiprus antioksidantas, kuris sėkmingai sustabdo šių agresyvių radikalų destruktyvų procesą.

Kai OPC patyrė pirmąją didelę JAV sėkmės bangą 90-aisiais, daugelis šarlatanų pavadinę savo produktus OPC arba Proanthenols pardavinėjo žemesnės kokybės produktus. Šitos rizikos išvengsite įsigyjant OPC produktus, jei pirksite produktus pagamintus pagal profesoriaus Masquelier patentuotą metodą. OPC buvo moksliškai ištirtas per daugelį dešimtmečių. Jame nėra neigiamų efektų, jį galima reguliariai profilaktiškai naudoti - kad išsaugotume sveikatą - arba dėl konkrečios problemos.

Nors ir farmacijos industrija kaip stengiasi, chemiškai sintezuoti OPC nepavyksta, kadangi OPC randamas tik natūraliame pavidale. Firma LifePlus gamina OPC tiksliai pagal Prancūzų mokslininko Masquelier patentuotą metodą,turi sertifikatą pasirašytą pačio mokslininko.
Profilaktiškam naudojimui naudoti 1-2mg 1kg kūno masės kaip maisto papildas. Jei yra kokių nors sveikatos problemų - šita dozė turėtų būti padidinta kažkuriam laikotarpiui, kol problema išsispręs.

Prognozė - perspektyvos

Anne Simons patarimas: Patys pabandykite OPC. Kiekvienas kūnas reaguoja skirtingai. Jei jūs nepajausite jokio skirtumo, tai reiškia jūs esate visiškai sveikas.
Daugiau detalios informacijos apie OPC jūs rasite: Anne Simons ir Alexandras Rucker "Gesund länger leben durch OPC" 7 leidimas
Das OPC- Arbeitsbuch  2 leidimas

Teigiamas OPC poveikis (prevencija) lėtina kenksmingus procesus ir skatina gyjimą.


Kraujagyslių problemos (kraujagyslės ir limfinės kraujagyslės)

-venų sutrikimai

-išsiplėtusios kraujagyslės

-skausmas ir sunkumo jausmas kojose

-kojų opos

-tinstančios kojos (ypač vakarais)

-kraujotakos sutrikimai rankose ir kojose (šalčio-dilgčiojimo) jausmas

-limfos skysčio kaupimasis

-hemorojus

-trombozė

-edema

-prostatos sutrikimai

-akmenys inkstuose

Oda ir jungiamasis audinys (kolageno apsauga ir išsaugojimas)

-raukšlės

-nudegimai, saulės nudegimai

-odos elastingumas, nagams

-sausa oda

-randai

-žaizdos (pagreitina gyjimą)

-aknė, egzema

-neurodermitas

-psoriazė

-celiulitas

-strijos (po gimdymo)

-jaunina odą

Sportiniai sužeidimai

-sulaužyti kaulai

-nutrūkusios kraujagyslės

-raumenų traumos

-žaizdos

Širdies ir kraujagyslių sistema

-normalizuoja cholesterolio kiekį

-arteriosklerozė

-aterosklerozė

-širdies smūgis -infarktas

-insultas

-gera kraujotaka kraujagyslėse

Alergijos

-šienligė

-alerginės reakcijos į namines dulkes, gyvūnų plaukus, pelėsius, vabzdžius, maisto produktus

-asma

Akys

-katarakta

-geltonosios dėmės paburkimas

-retinopatija ( tinklainės liga)

-suprastėjęs matymas senyvo amžiaus žmonėms

-naktinis aklumas

-konjuktyvitas

-"sausos" akys, smėlis akyse, jautrumas šviesai

- imuninė sistema

-jautrumas infekcijai (dažni peršalimai)

-degeneracinių ligų procesai, kuriuos sukelia laisvieji radikalai: žalingas alkoholizmas ir nikotinas, inkstų ir kepenų ligos, navikai

-stabdo vėžinių ląstelių daiginimąsi, neveikiant sveikų ląstelių

Išsekimas ir lėtinio nuovargio sindromas

-cfs (lėtinio nuovargio sindromas)

-atgaivinimas

Kaulų ir sąnarių ligos

-artritas

-reumatas

-podagra

-osteporozė (kolageno stiprinimas)

Smegenų / Nervų sistema

-atmintis

-gebėjimas mokintis ir koncentruotis

-dėmesio trūkumo sindromas

-Alzheimerio liga

-Parkinsono liga

Moterų problemos

-mėnesinių trukmė ir reguliavimas

-PMS (priešmenstruacinins sindromas)

-menopausė

-skausmingos mėnesinės

Uždegimai

-artritas

-gastritas

-hepatitas

-meningitas

-periodantitas

-sinusitas

-bronchitas

Papildomas antibakterinis poveikis

-kariesas

-paradantozė

-Skatina užgijimus

-greitina gyjimą lūžus kaulams

-atvirųjų žaizdų

-nudegimų

-mažina randus ir operacijų siūles

 Nors ir sunku įsivaizduoti, kad tik vienas natūralus maisto papildas gali padėti išspręsti tiek daug mūsų organizmo problemų, tačiau tai yra tiesa.

Kiekvienas, kuris nori naudoti OPC dėl savo sveikatos pagerėjimo gali būti tikras, kad OPC neturi jokių šalutinių poveikių.
 Moksliniai tyrimai, kurie buvo atliekami daugiau nei 20 metų parodė, kad OPC yra visiškai saugus. OPC neiššaukia jokių alerginių reakcijų ar kitų šalutinių reakcijų. Rezultatus naudojant OPC galime pajusti jau po keletos ar keliolikos dienų, tai priklauso nuo kiekvieno organizmo individualiai. Tačiau didesnius rezultatus pajausime po 3-6 mėn. panaudojus OPC.  Kiekvienas atvejis yra individualus, nes visi mes esame skirtingi.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Organizmo valymas ląstelės lygyje ir medžiagų apykaitos pagreitinimas

Storosios žarnos valymas